Driehoekskunde en Procesbegeleiding

Procesbegeleiding

Driehoeksbegeleiding

Driehoekskunde is ontwikkeld door Chiel Egberts. Hij heeft er diverse boeken over geschreven. Zoals Ouders op hún plek, Driehoekskunde, Moeders met een missie en Vasthoudend loslaten.
Als Driehoeksconsulent pas ik de methodiek toe zoals ik het van Chiel heb geleerd.

De taal die je met driehoekskunde leert, geeft je de ruimte om ‘schurende situaties’ bespreekbaar te maken. Doordat ieder dezelfde taal heeft geleerd begrijp je elkaar sneller en heb je soms aan een half woord genoeg. Dat vind ik zo mooi aan deze methodiek. Het is nog mooier wanneer driehoekskunde aan het begin van een driehoek-samenwerking wordt ingezet. Zo spreekt iedereen van het begin af aan dezelfde taal.

Ons leven speelt zich altijd in driehoeken af. Denk maar aan de oer-driehoek van vader, moeder en een kind. Op een bepaald moment vertrouwen de ouders het kind toe aan een derde. De oppas, de leerkracht, de trainer of, als er sprake is van een handicap of ziekte, een zorgprofessional.

  • Doe wat je belooft, liefst iets meer, liefst iets eerder
  • Ze zijn niet los verkrijgbaar.
  • Het goud aan de overkant.
  • Spreek positief over de begeleider van je kind!
  • Professionals zijn slechts passanten

Zo maar een aantal kreten vanuit Driehoekskunde. Het is echter nog zoveel meer.
De driehoek wordt gezien als een metafoor voor menselijke relaties. Het geeft iedereen in die driehoek houvast om goed samen te werken, zodat het (volwassen)kind kan floreren.

Zelfs binnen de jeugdzorg, wanneer ouders een grote afstand hebben tot het kind, dan is deze oer-driehoek toch nadrukkelijk aanwezig!

Naast de kennis die ik heb van Driehoekskunde zet ik natuurlijk ook mijn persoonlijke ervaringen in tijdens de begeleiding.
Wanneer ouders en professional op een prettige en constructieve wijze met elkaar kunnen samenwerken, om zo het kind te laten floreren, dan is mijn doel bereikt.

Ik vertel je er graag meer over. Laat je gegevens achter via het contactformulier en ik bel je terug.

Studie-, of loopbaanbegeleiding

Ik help je onderzoeken welke studie, functies of beroepen bij jou passen. Niet enkel door een beroepentest af te nemen. Maar door te onderzoeken waar jouw belangstelling naar uitgaat en welke drijfveren en talenten jij hebt.

Om een gerichte keuze te maken voor een beroep is het ook heel handig om kenmerken van het beroep te vergelijken met jouw persoonlijke voorkeuren. Een talenten motivatie analyse is een fantastisch hulpmiddel hierbij.

Stel je bent helemaal geen avondmens en je wil heel graag in de horeca werken. Dan is werken in hotel of restaurant misschien niet zo handig. We kijken samen naar wat er dan wél bij jou past. Zodat jij met een gerust hart een studie kunt kiezen.

Competenties kun je ontwikkelen. Maar wist je dat het voor iedereen verschillend is of een bepaalde competentie makkelijk of moeilijk ontwikkelbaar is? Tijdens het portfoliogesprek leg ik je uit wat dit voor jou en jouw ambities betekent.

Veranderproces

Als coachende adviseur begeleid ik teams in verander processen. Dat kan een bestuur van een vereniging zijn of een team dat samenwerkt in de zorg of welk ander team dan ook.

Ik help om weer beweging te krijgen in vastgelopen processen.  Een samenwerking gaat stroef verlopen omdat uitgewerkte plannen half uitgevoerd worden of doordat men niet weet hoe je elkaar op een constructieve manier aan kunt spreken. Hoe hou je de neuzen dezelfde kant op? Samen met jullie onderzoek wat ik het probleem is. Ik coach jullie in het proces om te verhelderen wat de bedoeling is. Tijdens mijn begeleiding zorg ik ervoor dat jullie de focus niet loslaten. En ja, dan stel ik af en toe ook kritische vragen. Maar altijd met de bedoeling om te spiegelen en teams een bewuste keuze te laten maken. Zodat je daar komt, waar je als team naar toe wilt.

Joyce Heijnsdijk - TMA professional - JHOB

Joyce Heijnsdijk

“Als driehoeksconsulent werk ik graag met je samen om de driehoek in balans te houden”

Diensten

TMA

Procesbegeleiding

Training/workshop

Over JHOB

JHOB is een trainings-en adviesbureau dat zich richt op het ondersteunen bij ontwikkeling. Ontwikkeling van individuen én van teams.

Weer aan het werk na een burn-out? Hulp nodig bij het kiezen van een studie? Een team dat beter wil samenwerken? Communicatie tussen ouders en zorgverleners dat stroef verloopt? Met JHOB weet je de koers weer te vinden.

Gedrag wordt grotendeels bepaald door wat je wil (drijfveren & talenten), niet door wat je kunt (competenties & cognitieve capaciteiten)

Heb je nog vragen?

Iedereen is anders, daarom geeft een TMA juist zo’n waardevol inzicht in jouw persoonlijke talenten en drijfveren. Twijfel je of een TMA en de inzichten hiervan jou kunnen helpen jezelf te ontwikkelen? Ik bespreek graag met je waar je tegenaan loopt, dan kijken we daarna vooruit.