TMA (Talenten Motivatie Analyse)

TMA (Talenten Motivatie Analyse)

Mensen functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat past bij hun drijfveren & talenten.

Intrinsieke motivatie is altijd aanwezig. TMA laat zien waar die motivatie zich bevindt. TMA laat je ook zien hoe het komt dat de motivatie om competenties te ontwikkelen wordt gevoed door drijfveren & talenten.

Gedrag dat mensen laten zien komt voort uit een drietal elementen. Namelijk: wat zijn de drijfveren & talenten, wat verwacht de omgeving en welke competenties & cognitieve capaciteiten heeft iemand. Hoe dat voor jou persoonlijk werkt laat ik je zien tijdens het portfoliogesprek.

Individueel TMA

Met een talenten motivatie analyse krijg je inzicht in jouw drijfveren, talenten en competenties. En krijg je advies in welke omgeving jij het best tot je recht komt. Het helpt je om gerichte keuzes te maken. Of dat nu voor een loopbaan of studiekeuze is. Of wanneer je weer wilt gaan re-integreren na een burn-out of langdurig verzuim om andere redenen.

Team-TMA

TMA is ook heel geschikt om te onderzoeken hoe een team functioneert. Tijdens een interactieve sessie ervaren de teamleden wat de drijfveren & talenten van collega’s zijn en hoe men gebruik kan maken van elkaars sterke kanten.

Joyce Heijnsdijk - TMA professional - JHOB

Joyce Heijnsdijk

“Als talenten motivatie analyse expert help ik je bij het ontdekken van je drijfveren en talenten.”

JHOB is TMA professional en geregistreerd TMApartner (link).

Hoe werkt de TMA?

De analyse wordt online klaargezet, waarna je deze thuis in kunt vullen. De talenten motivatie analyse meet 22 drijfveren en 44 talenten. Het rapport is persoonlijk en is eigendom van jou als kandidaat. Jij bepaalt wat je met inhoud doet en met wie je die wilt delen.

Het rapport geeft je een objectieve en diepgaande analyse van je drijfveren. Doordat de resultaten tevens in een radar worden weergeven is alles in één oogopslag te overzien.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen een TMA gebruiken. De TMA kan worden toegepast voor selectie-, ontwikkelings-, mobiliteits, beroepskeuze- en re-integratievraagstukken.

Diensten

TMA

Driehoekskunde

Training/workshop

Over JHOB

JHOB is een trainings-en adviesbureau dat zich richt op het ondersteunen bij ontwikkeling. Ontwikkeling van individuen én van teams.

Weer aan het werk na een burn-out? Hulp nodig bij het kiezen van een studie? Een team dat beter wil samenwerken? Communicatie tussen ouders en zorgverleners dat stroef verloopt? Met JHOB weet je de koers weer te vinden.

Gedrag wordt grotendeels bepaald door wat je wil (drijfveren & talenten), niet door wat je kunt (competenties & cognitieve capaciteiten)

Heb je nog vragen?

Iedereen is anders, daarom geeft een TMA juist zo’n waardevol inzicht in jouw persoonlijke talenten en drijfveren. Twijfel je of een TMA en de inzichten hiervan jou kunnen helpen jezelf te ontwikkelen? Ik bespreek graag met je waar je tegenaan loopt, dan kijken we daarna vooruit.