Wie is Joyce

Joyce Heijnsdijk

Studiekeuze-, loopbaancoach &
Trainer

 

Mijn missie

Jongeren met autisme ondersteunen bij het zelfstandig beslissingen nemen én in actie komen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen vanuit hun talenten en drijfveren, op een manier die bij hen past.

Anderen ondersteunen om zichzelf te ontwikkelen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het dan ook supergaaf om te coachen bij studie-, en loopbaanvraagstukken. Iedereen is welkom maar ik ben gespecialiseerd in communicatie bij autisme.

JHob is opgericht in april 2017 en sindsdien heb ik vele jongeren en jongvolwassenen gecoacht.
Kwaliteit vind ik erg belangrijk en daarom heb ik een gecertificeerde coachopleiding gevolgd. En natuurlijk ben ik Noloc gecertificeerd.

Wil je weten wat ik gedaan heb, hoe ik te werk ga of wil je meer weten over wie ik als persoon ben? Lees hieronder 👇🏽 verder.

Joyce

“Ik ben niet mijn CV. Zoals jij niet jouw diagnose bent. Ik wil je graag leren kennen”

Wil je weten of je met jouw vraag bij JHob terecht kan?
Vul dan het contactformulier in
Binnen een dag krijg je antwoord.

Wie ik ben?

Naast dat ik vrouw en ondernemer ben, ben ik moeder en partner. Mijn gezin is enorm belangrijk voor mij.

Daarnaast voel ik mezelf ambassadeur van autisme. Mijn jongste zoon heeft autisme en hoewel hij een normale intelligentie heeft, is de wereld niet altijd gemakkelijk voor hem. Anderen begrijpen hem ook lang niet altijd en daarom ging ik geregeld mee naar instanties zoals het uitzendbureau of school. Als het nodig is, ’tolk’ ik voor hem en stel ik vragen zodat hij de gelegenheid krijgt om te vertellen wat belangrijk voor hem is.

Creatief denken, mensen met elkaar in verbinding brengen en van betekenis zijn voor anderen, daar houd ik van.
Ik ben altijd bezig om nieuwe dingen te bedenken, bijvoorbeeld nieuwe werkwijze, praktische opdrachten of handige tips.

Verder houd ik van reizen en nieuwe bestemmingen ontdekken. Ruzie vind ik vreselijk en boos worden kan ik ook niet zo goed. Als de techniek het laat afweten dan raak ik wél snel geïrriteerd.

Samenwerken in een team vind ik prima maar ik ga ook graag mijn eigen gang. Daarom past het ondernemerschap ook zo goed bij mij.

Dit is een klein stukje over wie ik ben, er is natuurlijk nog veel meer te vertellen.
Wil je mij beter leren kennen en onderzoeken of ik een goede coach voor jou zou kunnen zijn?
Laten we dan een afspraak maken voor een kennismaking. Stuur gerust een bericht via dit contact formulier

 

studiekeuze en loopbaancoach

Wat ik doe

Als studiekeuze-, en loopbaancoach coach ik jongeren bij het kiezen van een opleiding. Daarnaast coach ik jongeren bij slim studeren en solliciteren. Lees voor jongeren ook jongvolwassenen, want ook die leeeftijdsgroep vind ik geweldig om mee te werken. Mits gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met het coachvraagstuk. Want als je er geen zin in hebt, kan ik weinig voor je doen.

Veel jongeren en jongvolwassen weten niet goed wat hun talenten zijn of waar hun motivatie vandaan komt. Ik heb diverse tools en leuke opdrachten om hiermee aan de slag te gaan.

Ik ga met jongeren in gesprek en samen werken we stap voor stap naar een keuze toe. Ik kan inzicht geven, helpen ordenen, advies & tips geven, maar de jongere beslist zelf wat hij ermee doet. (lees voor hij ook: zij of hen)

Alle jongeren zijn welkom. Maar heb je autisme, ADD of ADHD? Dan heb je een streepje voor.

Ik houd rekening met allerlei mogelijke behoeften die iemand met autisme kan hebben. Gaandeweg wordt duidelijk welke aanpassing van mij wel of niet nodig is en werken we aan een helder totaalplaatje. Zo leert de jongere zelf wat hij nodig heeft. Bijvoorbeeld welke begeleiding hij nodig heeft van een stagebegeleider of van een manager. Maar ook wat hij nodig heeft om een opdracht goed uit te werken.

De talentenscan van de TMA methode die ik inzet, geeft inzicht in je persoonlijkheid én het geeft taal aan talenten, drijveren en behoeften. Taal die de jongere kan gebruiken om uitleg te geven over wat hij wil en nodig heeft.

Wat ik gedaan heb?

Eind jaren ‘80 ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg. Werken in de zorg vond ik fantastisch en ik leerde verder. Zo werd ik docent verpleegkunde en ging werken als docent en praktijkopleider. Maar ik was nog niet klaar met mijn ontwikkeling. Dus ging ik HRM studeren. Ik denk dat ik nooit uitgeleerd raak. Een leven lang leren is voor mij dus heel vanzelfsprekend.

In 2014 kwam het moment dat mijn zoon de diagnose ‘autisme’ kreeg. Hij was toen 11 jaar. Wat had ik over het hoofd gezien? Ik had toch ervaring met autisme? Zijn gedrag deed me nauwelijks denken aan het autisme dat ik kende. Hij maakt gewoon oogcontact, heeft gevoel voor humor en is graag in gezelschap van vrienden. Hoe zit dat? Daar wilde ik natuurlijk meer van weten.

Ik ben veel, héél veel gaan lezen over autisme en heb een cursus gevolgd bij Geef me de 5.
Ook van de begeleiding die we kregen van Autimaat, heb ik enorm veel geleerd.

De ontwikkeling van het puberbrein vind ik harstikke boeiend. Maak een koppeling tussen het puberbrein en jongeren met autisme en het wordt alleen maar interessanter.

Binnen JHob (Afkorting van Joyce Heijnsdijk Ontwikkel Buro) heb ik zowel jongeren met een diagnose in het autistisch spectrum gecoacht als jongeren zonder diagnose. Daarnaast heb ik allerlei lesmateriaal voor trainingen en E-learnings ontwikkeld en ondersteun ik al jaren een team van verpleegkundigen die samen een bestuur vormen binnen de beroepsvereniging V&VN.

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond? Een uitgebreider overzicht en een CV vind je op mijn LinkedIn profiel.

Heb je nog vragen?

Iedereen is anders, iedere situatie is anders. Gaandeweg heb je al veel geleerd over jezelf. Juist daarom is een talentenscan een mooi vervolg. Wat zijn je drijfveren en welk gedrag laat jij zien? Wat heeft het één met het ander te maken?

Wil je weten wat ik als studiekeuze-, of loopbaancoach voor je kan doen? Ik bespreek graag met je wat je al over jezelf weet en wat je wensen zijn, dan kijken we daarna vooruit.