Blogs

Lees je graag blogs?

Dat komt goed uit, want ik schrijf ze graag. En natuurlijk neem ik altijd mijn persoonlijke verhaal mee in mijn blogs.
Naast blogs schrijven over autisme, lees ik ook veel over dit onderwerp. Wil je weten welke boeken ik lees en wat ik van die boeken vind? Klik dan op het tabblad boeken

Autisme is een thema dat bijna in iedere blog terugkomt. Bijvoorbeeld Pubers met autisme waarin ik je mee laat kijken in ons dilemma pubergedrag of autisme.

Je vindt er ook diverse blogs die een beroep of een opleiding in de spotlights zet. Steeds interview ik iemand die dat beroep uitoefend of die opleiding volgt. Bijvoorbeeld het beroep van bewegingingsagoog of leerkracht basisschool. Ik hoop hiermee te laten zien dat er een heleboel studie- en beroepen mogelijk zijn voor mensen met autisme. De mensen die ik interview vertellen het eerlijke verhaal, dus ook wat ze ervoor moeten doen of laten. Maar er is meer mogelijk dan je denkt!

Soms schrijf ik een wat algemenere blog. Bijvoorbeeld deze over feedback vragen. Autisme of niet, iedereen kan hier wat mee. In de blog krijg je praktische tips. Handig voor op de werkvloer.

Ben je een jongere met autisme en volg je een studie? Dan zou ik het super gaaf vinden als ik je mag interviewen. Hetzelfde geldt als je al aan het werk bent. Ik ben benieuwd naar je functie en hoe jij prettig werkt. Stuur via het contactformulier een berichtje als ik je mag interviewen. Hoe meer leuke studies en beroepen ik kan beschrijven, hoe meer jongeren we kunnen inspireren die nog moeten kiezen. Doe je mee?

De blogs vind je hieronder. Klik op de blauwe button onder de titel en je komt direct bij de blog.
Veel leesplezier en laat vooral weten wat je van de blog vindt.
Onderaan de pagina is ruimte om te reageren.

Laura, student ervaringsdeskundige

3 Gouden tips om je deadline te halen

Pubers met autisme

Feedback is net spinazie tussen je tanden

3 Tips om motivatie vast te houden

Jij wil dat ik naar jou luister, luister jij dan ook naar mij?

Waarom jij je niet zou moeten aanpassen

Kun je met autisme bewegingsagoog worden?

Is de opleiding Dramatherapie passend voor iemand met autisme?

Wat doet een Acquisitieregisseur en hoe word je dat?

Wat is Creative Technology?

Waarom autisme mij zo boeit

Autisme en leerkracht worden. Kan dat wel?

Hoe vind je de balans tussen werktijd en vrijetijd?

Hoe je een onbekend beroep aan een opleiding koppelt

Waarom een TMA als jongeren studiekeuze begeleiding krijgen op het VO?

Hoe je ervoor zorgt dat jouw auti-puber naar je luistert?

Hoe Mees zijn afstudeerstage vond met JHob

Hoe krijg je met W.A.T-ten de aandacht?

Tip voor een prettige communicatie met jouw auti-puber

Is een studie kiezen lastiger met Autisme?

Deze corona periode is zo slecht nog niet…

Hoe je zonder stress en studie kiest.

Duidelijk zijn over grasmaaien