Training

Een jongere met autisme coachen

Een aanvraag in je mailbox van een jongere met autisme. Wat is je eerste gedachte? Word je er blij van of heb je zorg of jouw vaardigheden toereikend zijn?

Coachen bij autisme vraagt extra coachvaardigheden. Ze zijn nét iets anders dan de standaard coachvaardigheden

Het is mijn ervaring dat jongeren met autisme onbedoeld, maar helaas toch geregeld, verkeerde adviezen krijgen. Niet iedereen die regelmatig met jongeren werkt is goed op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het autistisch brein en wat dit betekent voor een jongere. Op zich geeft dat niets, je kunt blijven leren nietwaar?

We weten inmiddels dat autisme bij jongens niet vaker voorkomt dan bij meiden. Ook weten we al langer dat iemand met autisme gebaat is bij structuur. Maar weet je ook waarom dat is? Weet je waarom meiden met autisme hun diagnose vaak veel later krijgen dan jongens? En welk effect dat heeft gehad op hun ontwikkeling? Allemaal handig om te weten als je jongere met autisme wil coachen bij studiekeuze.

Daarom is JHob gestart met een training. Voor studiekeuzecoaches, docenten en decanen maar ook voor werkgevers die medewerkers hebben met autisme. De training is ook heel geschikt voor bureaus die jong talent begeleiden bij hun loopbaan.

Je wil natuurlijk weten wat er in de training zit en wat daarvan de kosten zijn. Scrol dan even verder 👇

Jhob autisme

“Ik ga voor een inclusievere wereld. Jij ook?”

Meer weten over mij?

Lees dan verder 👉  Wie is Joyce

Certificeringen

TMA

Inhoud van de training

Je krijgt een korte voorbereidende opdracht. Die je voorafgaand aan de training weer aan mij terug stuurt. Zo heb jij helder wat je uit de training wil halen en kan ik de training op maat aanpassen. Zo is de training het meest effectief voor jou.

Tijdens de training wisselen theorie & praktijk elkaar af.  We bekijken ook het aanbod dat jij al hebt door de auti-bril, je krijgt tips en we bespreken casuïstiek uit de eigen praktijk. Zo leren we met en van elkaar.

De training is inclusief een persoonlijk adviesgesprek van 30 minuten. Die kun je inplannen wanneer het jou uitkomt.

Dit staat er in ieder geval op het programma:

  • Hoe werkt het autistisch brein
  • Wat betekent het om autisme te hebben
  • Wat kun jij betekenen
  • Auti-communicatie
  • Kijken door de auti-bril
  • Begrippen
  • Fases van het studiekeuze traject & autisme
  • Leren van elkaar door het uitwisselen van ervaringen

Na de training krijg je een lijst mee met helpende vragen én een white paper met adviezen, do’s & don’ts.

Video voor decanen en studiekeuzecoaches

Praktische informatie

Tijdsinvestering: ongeveer 8 uur; voorbereiding, 2 dagdelen training + 30 minuten persoonlijk adviesmoment

Locatie:
Businesspoint de Vallei Galvanistraat 1, 6716 AE Ede
Gratis parkeren, bushalte voor de deur

Doelgroep: Studiekeuze-, of loopbaancoaches, decanen, jongeren begeleiders
Maar ook anderen die medewerkers of deelnemers met autisme begeleiden.

Groepsgrootte:  maximaal 10 deelnemers per groep

Incompany kan natuurlijk ook. Dan maximaal 12 deelnemers. Informeer voor verdere mogelijkheden.

Aanmelden of informeren kan via dit contactformulier

Data in 2023:

  • 12 januari 2024

Tijden: 9.30 – 16.00 uur

Kosten: € 375,00 exclusief btw
Inclusief koffie/thee met iets lekkers, lunch en ’s middags wat lekkere denk-snacks

Bewijs van deelname:
Na de training ontvang je een bewijs van deelname. Daarop komen 8 SBU te staan. Hiermee kun je 8 punten opvoeren voor je Noloc her-certificering.

Ervaringen van anderen

1/3 “Ik heb geleerd waar je autisme aan kunt herkennen en wat het betekent voor iemand. En ik heb meer geleerd over mijn specifieke casus en hoe ik hiermee om kan gaan”.

2/3 “Ik weet nu meer over kenmerken van autisme en weet nu wat helpende vragen zijn die ik kan stellen aan iemand met (vermoeden van) autisme. En ik weet nu welke adviezen ik opdrachtgevers kan geven”.

3/3 “De afwisseling tussen theorie en zelf even actief aan de slag gaan was top. Leuk en leerzaam. Vond het ook mooi dat je zelf ervaringen deelde”.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Heb je nog vragen?

Iedereen is anders, iedere situatie is anders. Gaandeweg heb je al veel geleerd over jezelf. Juist daarom is een talentenscan een mooi vervolg. Wat zijn je drijfveren en welk gedrag laat jij zien? Wat heeft het één met het ander te maken?

Wil je weten wat ik als studiekeuze-, of loopbaancoach voor je kan doen? Ik bespreek graag met je wat je al over jezelf weet en wat je wensen zijn, dan kijken we daarna vooruit.