Wie is Joyce

Mijn missie

Jou ondersteunen bij het zelfstandig beslissingen nemen én in actie komen, zodat jij vanuit jouw talenten kan ontwikkelen op een manier die bij jou past.

Ik ben Joyce Heijnsdijk en ik coach bij studie-, en loopbaanvraagstukken.
Iedereen is welkom. Daarbij ben ik gespecialiseerd in communicatie bij autsme.

JHob is opgericht in april 2017 en sindsdien heb ik vele jongeren en jongvolwassenen gecoacht.
Om gecertificeerd te worden door Noloc, beroepsvereniging voor loopbaancoaches, heb ik een erkende coachopleiding gevolgd.

Wil je weten wat ik gedaan heb, hoe ik te werk ga of wil je meer weten over wie ik als persoon ben? Lees hieronder 👇🏽 verder.

Joyce

Joyce Heijnsdijk

“Ik ben niet mijn CV. Zoals jij niet jouwdiagnose bent. Ik wil je graag leren kennen”

Wil je weten of je met jouw vraag bij JHob terecht kan?
Vul dan het contactformulier in
Binnen een dag krijg je antwoord.

Wie ik ben?

Allereerst ben ik moeder en partner. Mijn gezin is enorm belangrijk voor mij.

Naast moeder en partner voel ik mezelf ambassadeur van autisme. Mijn jongste zoon heeft autisme en hoewel hij een normale intelligentie heeft, is de wereld niet altijd gemakkelijk voor hem en begrijpen anderen hem niet altijd. En dus ‘tolk’ ik voor hem, als het nodig is.

Ik woon samen met mijn partner. Hij helpt mij waar hij kan. Dat is echt super fijn, ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Hij fotografeert, lost ICT problemen op, doet mijn administratie en is mijn extern geheugen. En dat is heel handig, omdat ik altijd met veel dingen tegelijk bezig ben.

Creatief denken, mensen met elkaar in verbinding brengen en van betekenis zijn voor anderen, daar houd ik van.
Ik ben altijd bezig om nieuwe dingen te bedenken of het nu gaat om content, educatieve opdrachten of kennis omzetten in tips.

Verder houd ik van reizen, schrijven, tekenen en lezen. Ik kan heel blij worden van sla en kruiden uit eigen tuin. Net zoals van grootbloemige dahlia’s en Irissen
Oh ja en van chocola en koffie op bed.
Maar niet persé tegelijkertijd.

Ik heb een hekel aan tanken met de auto, zonde van mijn tijd.
Naaktslakken zijn vreselijk. Champignons en rozijnen zijn echt niet lekker.
Daarnaast ben ik aardig digivaardig maar ongeduldig als de techniek het laat afweten.
En heb ik een vreselijke hekel aan ruzie.

Dit is een klein stukje over wie ik ben, wat er is natuurlijk nog veel meer te vertellen.
Wil je mij beter leren kennen en onderzoeken of ik een goede coach voor jou zou kunnen zijn?
Stuur dan een bericht via dit contact formulier

Wat ik doe

Als jongerencoach help in jongeren bij het kiezen van een opleiding. Daarnaast coach ik jongeren bij slim studeren en solliciteren. Lees voor jongeren ook jongvolwassenen, wat die doelgroep vind ik echt geweldig om mee te werken. Mits gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met het coachvraagstuk. Want als je er geen zin in hebt, kan ik weinig voor je doen.

Ik ga met jongeren in gesprek en samen werken we stap voor stap naar een keuze toe. Ik kan inzicht geven, helpen ordenen, advies geven maar de jongere beslist zelf.
Alle jongeren zijn welkom. Maar heb je autisme, ADD of ADHD? Dan heb je een streepje voor.

Naast jongerencoach ben ik trainer & coördinator bij de Academie voor Zelfstandigheid.
Ik geef daar training aan jongeren en volwassenen die moeite hebben met leren of die moeite hebben om een baan te vinden.
Voor de Academie voor Zelfstandigheid schrijf ik ook lesmateriaal. Bijvoorbeeld over werknemersvaardigheden en samenwerken.

Hier vind je informatie over de opleidingsmogelijkheden van de Academie voor Zelfstandigheid

Wat ik gedaan heb?

Eind jaren ‘80 ben ik gaan werken in de Zorg. Ik heb gekozen voor de opleiding Verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Na mijn diplomering ben ik gaan werken in de ambulante zorg. En na een paar jaar begon het weer alweer te kriebelen. Ik wilde verder leren.

Eind jaren ‘90 heb ik een 2e graads onderwijsbevoegdheid gehaald aan de Hoge School Utrecht. Zo werd ik docent verpleegkunde en ging werken als docent en praktijkopleider.
Vervolgens haalde ik in 2013  mijn bachelor diploma Human Resource Management.

In 2014 kwam het moment dat mijn zoon de diagnose ‘autisme’ kreeg. Hij was toen 11 jaar. Wat had ik over het hoofd gezien? Ik had toch ervaring met autisme? Zijn gedrag deed me slechts voor een heel klein deel denken aan het autisme dat ik kende. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten.

Ik ben daarna veel gaan lezen over autisme en heb een cursus gevolgd bij Geef me de 5.

Van 2007 tot 2017 heb ik gewerkt als praktijkopleider in de zorg.
De ontwikkeling van het puberbrein vind ik dan ook harstikke boeiend. Maak een koppeling tussen het puberbrein en jongeren met autisme en het wordt alleen maar interessanter.

In 2017 ben gestart als trainer bij de Academie voor Zelfstandigheid en heb ik daar, samen met een collega, een locatie op poten gezet.
In september 2020 veranderde mijn officiële functie bij de Academie en werd ik naast trainer ook coördinator.
Daarmee ben ik zowel intern als extern aanspreekpersoon voor onze locatie.

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond? Een uitgebreider overzicht en een CV vind je op mijn LinkedIn profiel.

Heb je nog vragen?

Iedereen is anders, iedere situatie is anders. Gaandeweg heb je al veel geleerd over jezelf. Juist daarom is een talentenscan een mooi vervolg. Wat zijn je drijfveren en welk gedrag laat jij zien? Wat heeft het één met het ander te maken?

Wil je weten hoe talentenscan en de inzichten hiervan jou kunnen helpen jezelf te ontwikkelen? Ik bespreek graag met je waar je tegenaan loopt, dan kijken we daarna vooruit.